Pályázatok

Pályázat 1

A Hódkertész Kft. a "Kertészet korszerűsítése - üveg - és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével című, VP-2-4.1.3.1.-16" kódszámú felhívás alapján elnyert támogatás révén megvalósuló projektje keretében egy 35.200 m2 alapterületű 5*8 térállással rendelkező 6 m magas vápamagasságú automatizált üvegház egy 2300 m mélységű termálkút a hozzá tartozó vízgépészettel valamint, 800m3-es puffertartállyal és kerítéssel kerül megépítésre Hódmezővásárhelyen. A beruházás keretében egy 1194 m2 alapterületű kiszolgáló helyiség is kialakításra kerül, amely az alábbi egységeket fogja tartalmazni: öntözés berendezései (tápoldatozó), göngyölegtároló, növényvédőszer raktár, szociális helyiségek (öltöző, melegedő, zuhanyzó, WC), iroda, válogató, csomagoló tér, klímakomputer vezérlő helysége, közlekedő.

A fejlesztésbe olyan részelemek kerülnek, mellyel az energia- és egyben költséghatékony üzemeltetés biztosítható.

A költséghatékonyság csökkenti a fajlagos költségeket, így növelve a termelés jövedelmezőségét.

Az automatizált Venlo rendszerű függesztett termesztőberendezéssel ellátott üvegházban szuperintenzív körülmények között, talajnélküli precíziós technológiával geotermikus energia hasznosítása mellett hosszúkultúrás, nagy terméshozamra képes paradicsomnövények termesztése valósul majd meg.

A megépített üvegházban jobb minőségű és nagyobb mennyiségű zöldségek termesztésére lesz lehetőség, amelynek célja a nagyobb vásárlói igény kielégítése.Pályázat 2

HÓDKERTÉSZ KFT.
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

VISSZATÉRÍTENDŐ HITEL ÖSSZEGE:
149 MILLIÓ FORINT

Széchenyi 2020

Minőségbiztosítás

A Hódkertész Kft. rendelkezik a nemzetközileg elfogadott IFS élelmiszerbiztonsági tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy maradéktalanul teljesítjük a törvényi előírásokat. Ezek az előírások garantálják többek között, hogy nem alkalmazunk az általunk kezelt és szállított élelmiszerek minőségét veszélyeztető anyagokat és technológiákat, hogy munkatársaink tudatosan, a higiéniára odafigyelve kezelik az élelmiszereket, vagy hogy folyamatainkat rendszeresen ellenőrizzük, ha pedig szükséges, egy esetleges vészhelyzetet is megfelelően tudunk kezelni. Ez, a Németországból származó, de ma már nemzetközileg elismert standard 2003 óta folyamatosan fejlődő szabályrendszerrel biztosítja a vásárlókhoz kerülő élelmiszerek megfelelő minőségét és biztonságát.

Emellett rendelkezünk a GLOBALGAP tanúsítványával is, ami az élelmiszerbiztonság területén belül az elsődleges élelmiszerekre szakosodott, azaz a mezőgazdaságra, és a mezőgazdasági termékek csomagolására és szállítására.

Végül minőségbiztosízási partnerünk a Det Norske Veritas Magyarország Kft., amely egy globálisan sok más iparág minőségbiztosítása mellett az élermiszerbiztonsággal is foglalkozik, és szem előtt tartja a fenntarthatóság követelményeit is.